Ephemeral Play Mountain at SFMOMA

Ephemeral Play Mountain (September 2017) was a temporary interactive installation in the public lobby space of the San Francisco Museum of Modern Art. Inspired by the playscapes of Isamu Noguchi and a personal interest in using staircases as exercise and play structures, Ephemeral Play Mountain invited visitors to find their way through a maze made of museum stanchions, down a staircase and back up a vertical stadium-staircase climbing wall to a “park” at the summit. Visitors were invited to experience the museum space in a new way, especially through tactile experience (“please climb” instead of “don’t touch”) and rule-breaking. Ephemeral Play Mountain found its way to the MoMa’s lobby in partnership with the Play:SFMOMA initiative, designed to activate museum exhibitions and provide playful experiences for visitors.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *